Spara alla bilder i ett Worddokument

Spara alla bilder från Word-dokument

Word är ett väldigt bra ordbehandlingsprogram. Det erbjuder ett stort antal funktioner som uppfyller alla krav för att skapa och hantera ett dokument. Det finns dock några små saker som saknas i Word, som exempelvis att snabbt och enkelt spara alla bilder i ett Worddokument.

Spara bilder

Att spara enstaka bilder är enkelt, man högerklickar på bilden och välj Spara som bild. Detta är en snabb och enkel metod för enstaka bilder men man har 100 bilder i dokumentet så är detta otroligt tidsödandet.

En snabb och enkel metod att spara alla bilder från ett Worddokument är att spara dokumentet som en webbsida. En webbsida som innehåller bilder refererar till bilder som enskilda filer. Så när man sparar ett Worddokument som webbsida så kommer alla bilder lagras i en separat mapp.

 Gör så här:

 1. Öppna Worddokument som innehåller bilder.
 2. På fliken Arkiv, välj Spara som.
 3. Välj Bläddra och dialogrutan Spara som visas.

  Spara alla bilder i ett Worddokument

  Spara alla bilder i ett Worddokument

 4. Välj Webbsida från i listan för Filformat.
 5. Klicka på Spara för att spara dokumentet som en webbsida.
 6. Öppna Utforskaren och bläddra till den plats där du har sparat dokumentet som webbsida.
 7. Här finns nu en nyskapad mapp med samma namn som för Worddokumentet. Mappen kommer att innehålla alla bilder som fanns i dokumentet. Det kan finnas några andra filer också, men du kan ignorera dem.

  Spara alla bilder i ett Worddokument

  Spara alla bilder i ett Worddokument

 8. Bilderna får samma namn med ett eget löpnummer. Detta går naturligtvis att ändra genom att byta filnamn. Nu kan man arbeta med bilderna som enskilda filer. Eftersom vi använde Spara som så blir webbsidan en kopia av originalet och ingenting försvinner.

 

Detta var ett snabbt sätt att spara bilder till enskilda filer i ett Worddokument. Filformatet för bilderna blir JPG när man gör på detta viset. Men om man högerklickar på en bild i Worddokumentet och väljer Spara som bild kan man välja på fler filformat.

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.