Radera formatering i Word

Här lär du dig radera formatering i Word. För att få ordning på ett dokument i Word så kan man behöva radera all befintlig formatering och ”börja om från början”. Det kan exempelvis vara ett gammalt dokument, ett dokument med blandad formatering eller oönskad formatering från en inklistrad källa.
Det finns lite olika varianter beroende på vilken typ av formatering man vill radera. Men först börjar vi med knappen Radera all formatering i gruppen Tecken på fliken Start.

Radera format i Word dokument

Den här knappen återställer text i aktuellt stycke eller markerad text till Normal formatering (standard är Calibri storlek 11 men kan skilja om ditt Word är har en annan inställning).

Tänk på att det är både teckenformatering (exempelvis teckensnitt, storlek, färg) och styckeformatering (exempelvis radavstånd, indrag, punktlistor) som återställs med denna knapp.

 

Kortkommando radera formatering i Word

Med två olika kortkommandon kan man också skilja på att radera antingen tecken- eller styckeformatering.

 

CTRL + Mellanslag

I den markerade texten återställs all teckenformatering till Normal. Däremot behålls all inställningar för styckeformatering.

CTRL + Q

I det aktuella stycket eller markerade texten återställs all styckeformatering till Normal. Däremot behålls all Teckenformatering.

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!