Öppna en kopia av dokument

Ibland kan man behöva en kopia av ett dokument för att utgå från eller göra små justeringar. Men man vill ha kvar originalet intakt utan att riskera att det blir förändrat.

Detta tips blir egentligen 2 tips i ett och kan appliceras på Word, Excel och PowerPoint.

  • Öppna Word, Excel eller PowerPoint
  • Välj Arkiv och sedan Öppna
    (Home > Open)
  • Nu markeras listan för Senaste sparade dokument (Recent). Här kan man snabbt komma åt dokument som ofta arbetar med, utan att behöva bläddra i Utforskaren bland enheter och mappar för att hitta rätt dokument. Klicka på ett dokument för att öppna det. (Det var ett av de två tipsen, nästa följer nedan)

 

Öppna kopia av dokument1

 

  • Om man istället vill öppna en kopia så högerklickar man på ett dokument. Väljer sedan Öppna en kopia. Nu öppnas aktuellt dokument, utan namn, som en kopia. Sedan är det bara att spara som vanligt med eventuellt nytt namn och på ett nytt ställe.

 

Kopia av dokument, flera fördelar

  1. Man behöver inte leta upp dokumentet på sin ursprungliga plats (förutsätter dock att man nyss arbetat med detta dokument så det finns i listan)
  2. Man behöver inte öppna originalet och spara om, eller kopiera innehållet till ett nytt dokument. Man riskerar inte att förändra något i originalet.

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!