Låsa celler i Excel för Mac

Trots att PC står för den allra största delen av Excelanvändarna och de flesta av våra utbildningstimmar, så finns det många Mac-användare därute 🙂 Command+T gäller om du vill låsa celler i Excel för Mac.

Lås aldrig cellreferenser manuellt genom att skriva in ”$” (dollartecken) i formelfältet. Det tar både lägre tid och är mindre säkert vid användning. Du växlar lätt genom de fyra olika cellreferenslägena att trycka på något av kortkommandona ovan upprepade gånger. Exempel:

låsa celler Mac

Har du PC är det alltså F4-tangenten som gäller, har Mac så är det Command+T som gäller för att låsa cellreferenserna. Jobbar du i Excel Online är det F4 som gäller oavsett om du har PC/Mac.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Tillgång Excel via vår e-Learning på www.officekurs.se? I så fall kan du lära dig massor mer om absoluta och relativa cellreferenser via videofilmer och digitalkurslitteratur. Avsnitt om absoluta och relativa cellreferenser finns i Excel Grundkurs i kursdelen ”Formler och funktioner”. Har du inte webbutbildningen kan du läsa mer och beställa den på www.officekurs.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Solveig Enström skriver:

    Tusen tack för tipset!
    Finns det någon sida där man kan hitta fler tips för Excel för Mac.
    På PC:n kunde man ändra talformat t.ex. göra om ental till tusental genom att i talformatet lägga ett mellanslag efter talformatet. Kan man göra det i Mac-miljö?

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.