Excelmall för Representation

Här har du en Excelmall för Representation som innebär en enkel användning vid uträkning och beräkning av representation.

Klicka här för att ladda ner Excelmallen

Nya regler = Nya mallar. Från och med 1 januari 2017 så är det nya regler som gäller för representation.

Skatteverket har jättebra information kring de nya reglerna och en webbmall för uträkning av representationen (se länk Skatteverket). Flera av våra läsare och följare har dock efterfrågat en Excelmall för de nya reglerna kring representation. I Excelmallen kan du snyggt och enkelt skriva ut och/eller kopiera uppgifterna, vilket är svårt med en webbmall. I Excelmallen har du också möjlighet att välja om du vill mata in beloppen inklusive eller exklusive moms. I mallen kan du beräkna de olika typerna av representationsavdrag. Mallen är helt gratis och vi tar gärna emot förslag till förbättringar och utveckling av mallen. Se en bild av mallen längst ner på sidan.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

De nya reglerna i korthet

Den gamla 90-kronors-regeln är nu borta! Från och med 1 januari 2017 så har företag ingen avdragsrätt förrepresentationsmåltider vid inkomstbeskattning (gäller för räkenskapsår med början 2017-01-01 eller senare). Vid inkomstbeskattningen är utgifter för förtäring inte avdragsgilla annat än om det är fråga om förfriskningar och annan enklare förtäring som inte kan anses som en måltid och som är av mindre värde. Avdrag för enklare förtäring får uppgå till högst 60 kr.

Om du i samband med representation har kostnader för mat och dryck får du göra avdrag för moms på ett underlag som får vara högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle. Om kostnaden överstiger 300 kronor exklusive moms och gäller både mat och alkoholdrycker, ska avdraget beräknas genom en proportionering utifrån de faktiska kostnaderna exklusive moms för mat respektive alkohol.

Du kan få avdrag för moms på utgifter för teaterbesök, greenfee och liknande med högst momsen på ett underlag om 180 kronor exklusive moms per person och tillfälle.

Denna Excelmall för representation är helt gratis och vi reserverar oss från eventuella felaktigheter.

Excelmall för Representation

Vill du bli Excelkung?

Prova på vår e-Learning i Excel och Office gratis på www.officekurs.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Tina skriver:

  Hej vill bara lägga till texten ovan.
  De nya reglerna träder i kraft 1 januari 2017 och tillämpas på beskattningsår som börjar 1 januari och senare. För brutna räkenskapsår som börjat före 2017 innebär det att de gamla reglerna fortsätter att gälla fram till räkenskapsårets slut.
  Bra att tänka på ang brutna år. Mvh Tina

 2. Marlén skriver:

  Hej, Det står att man kan välja om man vill mata in belopp inklusive eller exklusive moms. Hur ändrar man den funktionen?

  • Tobias Ljung skriver:

   Hej!
   Excelfilen innehåller två bladflikar. Den ena bladfliken lägger du in belopp inklusive moms och i den andra lägger du in belopp exklusive moms.
   Med vänlig hälsning,
   Tobias Ljung

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.