Vilken Excelversion har jag?

Det kan vara bra att veta vilken Excelversion man använder om man vill veta vad man kan göra och vilka funktioner som är tillgängliga för dig som användare. Du kan även ha nytta av detta när du pratar med andra användare eller ska göra lösningar i Excel och Office för användare av flera olika versioner.

Som utbildare frågar vi alltid kunden vilken Excelversion som de använder innan vi kommer ut och håller utbildningen. Då märker vi att de många inte vet vilken version de använder.

Så ser du vilken Excelversion du har

Nedan visas gränssnittet för de vanligaste versionerna av Excel.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Excel 2010

Excel 2010 programfönster gränssnitt

Excel 2013

Excel 2013 programfönster gränssnitt

Office 365 och Excel 2016 och Excel 2019)

En bild som visar skärmbild Automatiskt genererad beskrivning

Gränssnittet för de senaste versionerna (Excel 2016 och framåt) är snarlika. En stark grön namnlist är standard (även om man kan ställa in andra färger manuellt).

Uppdateringar av versioner i Office 365

Har du Office 365 så finns det kontinuerliga uppdateringar för Excel och de andra programmen tillgängliga. Varje månad finns nya uppdaterade versioner av Office 365 att ladda ner.

I administrationsgränssnittet i Office 365 kan man ställa in hur ofta man vill hämta uppdateringar av programmen (görs av den/de som har dessa rättigheter).

Vanligt är att användarna ligger i en så kallad ”halvårskanal” och man får då uppdateringar ungefär två gånger per år. Det finns också en ”månadskanal” med uppdateringar varje månad.

Dock är det ganska vanligt att företagen hanterar uppdateringarna ”manuellt”, så att IT-avdelningen styr när nya uppdateringar läggs ut på användarna.

Ta reda på exakt version av Office 365

Har du Office 365 kan du snabbt och enkelt ta reda på vilken versionsuppdateringar du har. Du gör på följande sätt:

  1. Öppna något av Officeprogrammen, t.ex. Excel
  2. Klicka på Arkiv [File] och välj Konto [Account]
  3. Under Produktinformation kan du se vilken version du har (se bilden)

I bilden ser vi att personen har Version 2002, vilket är uppdateringen för februari 2020. Du ser också att personen får uppdateringar varje månad eftersom det står Månadskanal (riktad).

Delta gärna i vår versionsundersökning

Delta gärna i vår versionsundersökning i denna länk. Svara på enkäten innan 2020-03-31 och var med och tävla om fina Excelpriser.

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!