Sök i Microsoft Teams

Sökfältet

C:\Users\ak\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLff313f1.PNG

När du arbetat ett tag i Microsoft Teams kommer du att märka att sökfunktionen är mycket användbar.

Du kan till exempel söka efter vad ni skrivit till varandra i chattmeddelanden och konversationer i Sökfältet [Search field] i överkanten av fönstret.

Tips! Kortkommandot för att komma till Sökfältet [Search field] är Ctrl + E.

Sökkommandon

C:\Users\ak\AppData\Local\Temp\SNAGHTML19df0ee.PNG

Sökfältet [Search field] har flera ”dolda” sökfunktioner. Du kan skriva in tecknet ”/” och en lista med de kommandon som finns visas.

Några av de mest använda bara är:

@ [@] visar namn på personer som omnämns i konversationer, chattar. Fortsätt med fler bokstäver i personernas namn så minskar listan

/nyheter [/whatsnew] – Detta är ett mycket användbart kommando, med tanke på den hastighet som Microsoft lanserar nyheter i Teams. Kommandot som tar dig till fliken Nyheter, är värt att använda regelbundet.

/gåtill [/goto] – Om du har flera Teams-grupper och Kanaler [Channels] så är detta ett snabbt sätt att gå direkt dit du vill.

  • Välj Teams-grupp och Kanal [Channel] från listan som visas eller fortsätt och skriv in namnet, så minskar antalet alternativ.

/filer [/files] – Visar listan på dina senaste filer och låter dig öppna dem. Mycket snabbare än att klicka runt och leta bland filerna i dina Teams-grupper.

/kortkommandon [/keys] – Detta kommando visar kortkommandon i Microsoft Teams.

/ring [/call] – Med detta kommando kan du skriva de första bokstäverna i namnet på den person du vill ringa till. Detta spar både tid och musklick.

/hjälp [/help] – Ganska självförklarande och enkelt. Ett snabbt sätt att ställa en fråga om Microsoft Teams.

/sparat [/saved] – Gå direkt till listan med sparade chattmeddelanden och konversationer.

Tips! Du behöver inte fylla hela kommandot. Skriv / och några tecken och tryck sedan på Tab-tangenteneller och sedan Enter. Du kan också använda piltangenterna för att gå till kommandot du vill använda i listan.

Sök-appar

Skriver du in tecknet ”@” i sökfältet ser du namn på personer som omnämns i konversationer, chattar men det visas även en lista på appar som går att installeras i Microsoft Teams (kallades tidigare robotar).

@Wikipedia – Gör så att du kan söka i Wikipedia. En lista med förslag visas, som låter dig gå direkt till sökordets sida på Wikipedia.

OBS! Apparna kommer behöva installeras vid första användningen, men det går snabbt.

Gå en kurs i Microsoft Teams

Lärarledd kurs: Office 365 och Microsoft Teams (Stockholm City – se för att se kurstillfällen)

Online-kurs: Microsoft Teams e-kurs. Se officekurs.se för innehåll och beställning.

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!