Smarta kortkommando PowerPoint vid presentation

När du ska visa din presentation finns ett par smarta kortkommando PowerPoint som kan vara bra att känna till.

För att starta ett bildspel i PowerPoint trycker du enklast på F5 och för att återgå och redigera presentationen kan du trycka Esc. För att starta bildspelet från den aktuella bilden trycker du istället Shift+F5.

Om du vill att dina åhörare ska fokusera på dig och vad du säger och få dem att verkligen lyfta blicken från projektorduken och titta på dig, kan du enkelt pausa bildspelet och visa en helt vit bildskärm. Tryck bara på bokstaven V på tangentbordet. För att visa bildspelet trycker du bara på V-tangenten igen. Vill du visa en svart bildskärm istället trycker du på bokstaven B.

Ett annat smart kortkommando är Ctrl+S i presentationsläget. Då öppnas dialogrutan Alla bilder och du kan välja exakt vilken presentationsbild du vill gå till utan att stänga presentationsläget. (Jobbar du i föredragshållarvyn kan du givetvis också bläddra till valfri presentationsbild snabbt).

PowerPoint Ctrl S

Genom att trycka Ctrl+H kan du dölja musmarkören på bildskärmen, vilket kan vara snyggt vid en presentation. För att få tillbaka musmarkören trycker du Ctrl+U.

Du återgår till startbilden genom att hålla nere både höger och vänster musknapp samtidigt i två sekunder.

Gå vår vår e-kurs i PowerPoint och få massor av smarta tips. Lär dig programmet från grunden eller vässa de delar du vill förbättra. En omfattande och omtyckt e-kurs. Kursen kan beställas separat och ingår även i Guldpaketet och Officepaketet. Läs mer och beställ på officekurs.se

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.