Nyheter Office 2016 – Office 365

Här har du en guide för nyheter Office 2016 och Office 365. Guiden beskriver gemensamma nyheter för de olika Officeprogrammen samt nyheterna i Excel 2016, Word 2016, PowerPoint 2016, Outlook 2016 samt OneNote 2016.

Ladda ner PDF-guiden här.

Nyheter Office 2016

Nyheter Office 2016 – Gemensamma nyheter

Det finns en mängd gemensamma nyheter, bland annat Färgteman, Smart sökning, ändringar i menyvalet Öppna, nya fördelar med delning, filhistorik och Skype-delning. Ny hjälpfunktion, pennekvationer, ritfunkton, nya färgformat och nya diagramtyper är andra gemensamma nyheter i Office 2016 / Office 365.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Nyheter Excel 2016

Power Query är helt inbyggt i Excel 2016 (tidigare var man tvungen att installera en add-in) och återfinns under menyfliken Data. I Excel 2016 finns en förbättrad prognosfunktion, möjlighet att göra 3D-kartor och flera förbättringar för pivottabeller och utsnitt. Integration med datamodellen (Power Pivot) har också förbättrats med automatiska relationer och uppdatering av datamodeller. Tidsgruppering sker automatiskt för pivottabeller och det finns nu knappar för att öka/minska detaljgraden i pivotdiagram.

Nyheter PowerPoint 2016

Man kan nu göra inspelningar av sin skärm direkt i PowerPoint. Du har nu möjlighet att få olika layouter beroende på vilken Designmall du väljer att använda. Du får nu hjälp med förslag via funktionen Desginidéer i PowerPoint. I PowerPoint 2016 finns stöd för bättre bild- och videoupplösning.

Nyheter i Outlook 2016

Nyheter i Outlook 2016 är bland annat Online-sökning, flera nya 365-funktioner för Outlook, funktionalitet för att bifoga ”senaste” dokumenten när du mailar och Outlook stöder nu Grupper om du använder Outlook i Office 365.

Nyheter i OneNote 2016

Nu finns funktion för att länka till videos online. Du har nu möjlighet att dela anteckningsbok via en delningslänk på t.ex. en hemsida. Med OneNote Clipper kan du nu enkelt klippa ut delar från din webbläsare direkt in i OneNote. Förbättrade funktioner tillsammans med Office 365 och integration med mobilappen Office Lens.

Är du intresserad av en kurs i Office-paketet med många tips och tricks? Kolla in vår kurs Jobba Smartare i Office

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!