Ny design i Office 365

Ny design på menyerna i Office 365 programmenEn bild som visar skärmbild

Beskrivning genererad med mycket hög exakthetEn bild som visar skärmbild

Beskrivning genererad med mycket hög exakthet

Microsoft har uppdaterat designen på menyflikarna och ikonerna i den senaste uppdateringen, för de installerade programversionerna av Office 365.

De som är med i Office Insiders och har inställningen riktad ”Månadskanal” börjar få uppdateringen från och med september. Förändringen gäller hittills programmen Word, Excel, PowerPoint och Outlook.

Ingen installation krävs utan förändringen kommer installeras via en Service Pack-uppdatering.

Om du vill uppdatera manuellt väljer du på Arkiv, [File] > Konto [Account] (eller Office-konto [Office Account] i Outlook) Uppdateringsalternativ [Update Options] > Uppdatera nu [Update Now] förutsatt att nya uppdateringar inte är spärrade inom organisationen.

Visning av menyflikar

Microsoft har förändrat hur menyflikar markeras.

Den aktiva menyfliken markeras numera bara med en understrykningslinje i nederkanten.

Tidigare har färgen på den aktiva menyfliken varit samma som menyfliksområdet och övriga menyflikar har haft samma färg som namnfältet, i fönstrets överkant.

Understrykningslinje

Tidigare har Microsoft använt understrykningslinje för att markera flikar i vissa paneler, till exempel i fältpanelen för Pivottabeller.

Tydligare ikoner

Ikonerna består inte längre av bitmap-bilder, utan bilderna är vektoriserade, så ikonerna skalas om beroende på enhetens upplösning.

Enligt Microsoft ska ikoner vara enklare att se, med skarpare linjer och högre färgkontrast.

Vissa ikoner har bytt namn, Figurer på menyfliken Infoga heter nu Former på svenska.

Vissa ikoner har bytt bild, Ta bort på menyfliken Start i Outlook, är inte längre ett Kryss utan ser ut som en Papperskorg.

Menyflikar i Office Online

C:\Users\ak\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLe1cd783.PNG

Ikonerna på menyflikarna liknar hur ikonerna ser ut i Online versionerna, av Officer 365 programmen när man jobbar i en webbläsare.

I de installerade versionerna av Office 365 programmen, på datorn har man som vanlig tillgång till fler funktioner än via programmen i en webbläsare men programmen börjar mer och mer likna varandra, ju fler funktioner och ikoner som Microsoft lägger till i Online versionerna.

Vill du lära dig mer i Microsoft Office?www.officekurs.se hittar du effektiv e-Learning i Office 365 och alla de olika Officeprogrammen som Excel, Word, PowerPoint, Outlook, OneNote m.fl.

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.