Favoriter i Outlook

Organisera dina mappar

Om du organiserar dina meddelanden i mappar i Outlook så kan det bli väldigt många mappar att hålla reda på och dessutom blir det en trädstruktur som växer. Då finns det all anledning att använda Favoriter för enklare hantering av mapparna och meddelanden.

mappar

Först måste du aktivera och visa Favoriter i Navigeringsfönstret. På menyfliken Visa [View], klicka på knappen Navigeringsfönster [Folder Pane] och se till att Favoriter [Favorites] är förbockat. När detta är aktiverat visas Favoriter ovanför ditt konto (se bilden).

mappar

Nu kan du lägga dina de mapparna som du använder oftast och vill ha snabb åtkomst till här i Favoriter. Mapparna blir en avspegling av de riktiga mapparna vilket gör att du kan arbeta precis som vanligt här.

Lägg till mappar

För att lägga till mappar i Favoriter gör följande:

mappar

  • Högerklicka på en mapp i ditt mappträd. I menyn väljer du sedan Lägg till i favoriter [Add to Favorites].
  • Upprepa proceduren för fler mappar som du vill lägga i Favoriter.

mappar

Nu visas mapparna på två ställen. Dels i den ordinarie mappstrukturen dels bland Favoriter. Mapparna synkroniseras så oavsett var du jobbar kommer den motsvarande mappen att uppdateras med motsvarande innehåll. Som du ser i bilden ovan visas även motsvarande siffror för olästa meddelanden på mapparna i Favoriter. Den stora fördelen att arbeta med Favoriter är att du inte behöver bläddra i mappstrukturen för att hitta rätt mapp, du arbetar istället direkt med mappen som ligger i Favoriter.

Dessutom sparar du plats. I bilden ovan är Inkorgen, med underliggande mappar, infälld men mapparna bland Favoriter är direkt synliga och enkelt att arbeta med.

mappar

 

Om du vill ta bort en mapp bland Favoriter så är det bara att högerklicka på mappen och välja Ta bort från Favoriter [Remove from Favorites] i menyn.

Det går även att lägga till Outlooks standardmappar som exempelvis Utkast [Draft] bland Favoriter. Så du kan bygga upp en egen mappstruktur väldigt smidigt i Favoriter med de mappar som du använder mest och snabbt vill komma åt.

Rekommenderade kurser:

www.officekurs.se –  e-Learning i Excel & Office-paketet

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.