Läst och oläst meddelande

Ett irriterande moment i Outlook är om man (snabbt) går igenom sina olästa meddelanden, så markerar Outlook meddelanden som lästa, trots att jag inte alls har läst dessa. Det gör att man i efterhand, manuellt, behöver markera tillbaka de meddelandena som olästa igen.
(Det här gäller om man har Läsfönster [Reading Pane] aktiverat, alltså möjligheten läsa meddelanden utan att dubbelklicka).

Det här beror på att standardinställningen för Läsfönster är att meddelanden blir lästa när ett nytt meddelande markeras.
Inställning för detta: Fliken Visa [View], knappen Läsfönster [Reading Pane] och sedan Alternativ [Options].

Om man bockar ur detta alternativ så kommer alla meddelanden vara olästa, tills de manuellt blir satta som lästa eller om man dubbelklickar för att läsa i ett separat fönster.

Läst meddelande med fördröjning

Om du fortfarande vill att meddelanden ska bli automatiskt lästa när du läser de i Läsfönstret, fast inte när man snabbt går igenom sina meddelanden. Då kan man sätta en tidsfördröjning istället. Det översta valet i dialogrutan för Läsfönster [Reading Pane] (bilden ovan) så kan man bocka för alternativet Markera objekt som lästa när de visas i läsfönstret  [Mark item as read when viewed in the Reading Pane] och sedan sätt en tid i sekunder i nästa fält.

Till exempel, om det tar dig åtminstone 10 sekunder att läsa ett meddelande. När du sedan snabbt går igenom olästa meddelanden så tittar du inte längre än 5 sekunder på dessa, sätt då tiden till 10 sekunder. Med tidsfördröjning så kommer inte meddelanden märkas som lästa förrän man har läst ett meddelande över den satta tiden.

Kortkommando

Markera meddelande som LÄST: Ctrl + Enter eller Ctrl + Q

Markera meddelande som OLÄST: Ctrl + U

 

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!