Klistra in bildlänk

Det finna flera användbara inklistringsalternativ i Excel och ett av dessa är att klistra in bildlänk. Det innebär att man kopierar ett område och klistrar in detta på ett nytt ställe som en bild. Men innehållet är länkat och eventuella ändringar i det kopierade området kommer uppdateras i bilden, trots att det faktiskt är en bild. En stor fördel med att kopiera på detta sätt är att bilden flyter ovanpå cellerna och kan placeras var som helst i Excelarket utan påverkan av cellernas storlek. Du blir alltså helt oberoende av kolumnbredd och/eller radhöjd i området där du klistrar in bildlänken. Du gör på följande sätt för att använda bildlänkar:

Kopiera ett område som vanligt.

Klistra in bildlänk

 

Placera nu markören på ett nytt ställe, eftersom det blir länkat så kan detta vara på ett annat blad eller i en annan arbetsbok om man vill.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Klicka på den undre delen av knappen Klistra in och välj sedan alternativet längst ner till höger (Klistra in bildlänk) i menyn.

Klistra in bildlänk

Nu blir det kopierade området inklistrat som en bild. Innehållet är länkat, ändras ursprungscellerna så uppdateras innehållet i bilden.

Klistra in bildlänk

 

Den inklistrade bildlänken fungerar i stort sett som en vanlig bild, det går exempelvis att ändra storlek och rotera bilden men även lägga till format, bildramar och alla bildeffekter som för övriga bilder. Att använda inklistrade bildlänkar gör det möjligt att skapa snygga dashboard som hela tiden innehåller uppdaterade data där radhöjd och/eller kolumbredd annars hade ställt till det för dig i ditt skapande av en snygg rapport.

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.