Gruppera ikoner i aktivitetsfältet

I aktivitetsfältet ser man alla program/fönster som är öppna. Dessutom kan man även fästa genvägar/ikoner till olika program där också. Beroende på hur många genvägar/ikoner och andra program som är igång och dessutom vilken skärmupplösning man har så kan det bli fullt på aktivitetsfältet.

gruppera aktivitetsfältet

För att få ordning på aktivitetsfältet kan man utnyttja en inställning i Windows för att ändra hur program/fönster som är igång ska visas.

Högerklicka på en tom yta på aktivitetsfältet.
Välj ”Egenskaper”.

Tips!
Om det är helt full som på bilden ovan så kan man använda sökfältet på Start-menyn och välja ”Aktivitetsfältet och startmeny” genom att börja skriva Aktivitetsfältet och startmeny.

Följande dialogruta öppnas:

dialogruta aktivitetsfältet

För att ändra på hur ikoner och program visas på aktivitetsfältet så är det huvudsakliga alternativ som man kan ställa in.

 1. Använd små ikoner” – för att skapa utrymme för fler ikoner så går det att bocka för detta alternativ.
  Aktivitetsfältet kan nu visa fler ikoner/öppna fönster innan det blir fullt. Beroende på skärmupplösning så kan allting bli väldigt smått och kanske lite svårt att se.
 2. Knappar i Aktivitetsfältet” – här finns det 3 alternativ att välja bland:
 • Gruppera alltid, dölj etiketter – Visar en ikon oavsett om man har flera instanser av samma fönster/program igång. Har man exempelvis 3 Excelfiler öppna så syns det endast en Excel-ikon på Aktivitetsfältet. Om man klickar på ikonen så får man en förhandsgranskning med miniatyrer av varje Excelfil. I det här läget går det att välja respektive fil för att öppna det fönstret men även går det att stänga respektive fil/fönster.
  Gruppera alltid, dölj ettiketter
 • Gruppera om Aktivitetsfältet är fullt – Med detta alternativ så visas en ikon och text för varje öppet fönster/program. Textens längd varierar med hur många fönster/program som är öppna och får plats på Aktivitetsfältet.
  Flera instanser av samma fönster/program grupperas inte om de får plats, men är det fullt så grupperas de.
  Gruppera om aktivitetsfältet är fullt
 • Gruppera aldrig – Det här alternativet visar alltid en ikon och text för varje öppet fönster/program. Nu kan man direkt klicka på respektive ikon för att växla till just den filen/fönstret eller högerklicka för att stänga.
  Pekar man på ikonen så får man funktionen med att förhandsgranska miniatyrer.
  Gruppera aldrig

www.excelbrevet.se

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!