Effektiv flikhantering i webbläsare

Numera jobbar vi alla väldigt mycket i våra webbläsare. Det är inte bara surfning och sociala medier som gäller. Vi har affärssystem, rapporter, beslutsstöd och annan information som är viktigt för oss i jobbet på webben.

Genom att använda och hantera flikar i din webbläsare så kan du effektivisera ditt arbete mycket. (Tipset visas i IE9 men fungerar likt i andra webbläsare).

Använder du inte flikar utan har flera webbläsarfönster öppna samtidigt istället? Då kan du säkert göra din internetupplevelse bättre genom att börja använda flikar i webbläsaren. Genom att klicka på området till höger om den befintliga fliken så skapas en ny flik till höger. (se bilden nedan).

flikhantering i webbläsare

Vill man skapa en ny flik med kortkommandon är det Ctrl + T som gäller.

Ett annat tips om du kanske redan är van att jobba med flera flikar är att börja bläddra mellan flikarna med tangentbordet. Använd Ctrl + TABB för att gåt till fliken till höger och Ctrl + Shift + TABB för att förflytta dig till fliken till vänster.Man kan också dra och släppa flikarna till önskat läge.

Hä kommer också några smarta kortkommandon för er som surfar mycket:

– Duplicera flik (Ctrl + K)

– Stäng flik (Ctrl + W)

– Öppna ett nytt webbfönster (Ctrl +N)

Avslutningsvis så vet jag att man ibland stänger en flk av misstag. Då kan man faktiskt öppna fliken igen. Högerklicka på en flik och välj Öppna stängd flik igen eller välj bland nyligen stängda flikar i listan (se bliden).

flikhantering i webbläsare

Du gillar kanske också...

Börja prenumerera idag!

Ta del av tips & tricks i Excel och Office en gång i månaden helt kostnadsfritt.

Grattis! Du kommer nu att få Excelbrevet varje månad helt gratis.