Avmarkera markerade celler i Excel

Nu finns äntligen möjlighet att avmarkera markerade celler i Excel :-). Denna funktionalitet gäller den allra senaste uppdateringen av Excel 2016. Även om du har Excel 2016 är det mycket möjligt att du inte har funktionaliteten tillgänglig i din dator ännu, beroende på hur ofta/när ni applicerar uppdateringarna från Microsoft Office som numera kommer med bara någon månads mellanrum.

Att kunna avmarkera en del av ett större markerat cellområde i Excel har varit en efterlängtad funktionalitet som sparar tid och minskar antalet manuellt markerade områden när du arbetar i programmet. I exemplet nedan finns ett cellområde (B6:H15) där du vill markera (och kanske formatera) de celler om innehåller värden.

Avmarkera markerade celler

Hittills har du varit tvungen att göra ett tiotal markeringar med Ctrl-knappen och musen för att markera alla celler i området som innehåller värden. Först markera B6:H8, sedan hålla nere Ctrl-knappen och markera B10:H10, sedan markera nästa området o.s.v. ett tiotal gånger…puhh…

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Med den nya funktionaliteten kan du istället enkelt markera alla celler (B6:H15) och sedan hålla inne Ctrl-knappen och dra/markera över de celler som du vill AVMARKERA. Sedan kan du enkelt t.ex. utföra din formatering för cellerna som innehåller värden. Se den rörliga bilden nedan hur du enkelt avmarkerar enligt den nya metoden.

avmarkera celler

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!