Flytta och infoga celler samtidigt

Om du klipper ut (eller kopierar) ett område och sedan klistrar in det så ersätts den information som finns i inklistringsområdet med det kopierade områdets information. Ganska logiskt och inte så konstigt. Ibland vill man dock infoga det man har klippt ut eller kopierat och inte ersätta. Här kommer ett smart tricks att göra detta:

Den rörliga bilden nedan visar några rader som markeras. Sedan hålls muspekaren över utkanten av cellområdet så att fyrpilmarkören syns. Tryck då ner vänster musknapp och Shift-tangenten samtidigt som du drar området till önskad plats. Då infogas området istället för att ersätta befintligt området.

flytta och infoga celler

Vill du istället kopiera ett område och infoga det någonstans så använder du Ctrl+Shift nedtryckt när fyrpilmarkören visas. Fyrpilmarkören ändrar då skepnad till ett +tecken. Dra och släpp till önskad plats och du har kopierat istället för flyttat området.

Vi rekommenderar dessa Excelkurser:
www.infocell.se – lärarledda kvalitetskurser i Excel
www.officekurs.se – oslagbar e-kurser i Excel & Office-paketet

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Ann-Christin Svanberg skriver:

    Hej!

    Jag blir tokig, får inte flytten att fungerar. När jag släpper höger musknapp och shift så kommer rutan upp med att välja flytta, kopiera o d. Väljer jag flytta så blir de rader tomma som de flyttade cellerna. Vad gör jag för fel? Kopieringen fungerar. Jag har 2013.

    Med vänlig hälsning Ann-Christin