Automatisk signatur i Outlook

I Outlook kan du skapa en eller flera signaturer som du sedan infogar i ditt meddelande. Du kan få en signatur att automatiskt infogas i nya meddelande eller så kan du välja ur en lista vilken signatur du vill ha i det aktuella meddelandet.

Ett enkelt sätt att skapa en signatur är att öppna ett nytt tomt meddelande, klicka sedan på knappen Signatur och välja Signaturer….

Automatisk signatur i Outlook

Automatisk signatur i Outlook

I denna dialogruta kan jag skapa signaturer (1) samt välja om de ska infogas per automatik i mina meddelanden och svar (2). När jag har skapat signaturer kan jag alltid komma tillbaka hit för att eventuellt redigera mina signaturer.

Automatisk signatur i Outlook

För att skapa en ny signatur klicka på knappen Ny (1), skriv ett namn för den här signaturen. Skapar du flera signaturer är det bra att ha beskrivande namn för de olika signaturerna för att förenkla när du ska välja på olika signaturer.

I redigeringsfältet längs ner i dialogrutan (3) kan jag nu börja att skapa min signatur. Här kan jag skriva text och har tillgång till lite enklare formateringsverktyg. Det går även att infoga ett Visitkort (4) som skapas av mina Kontakter i Outlook.

För att infoga en bild klickar du på knappen för Infoga bild (5). I dialogrutan som öppnas letar du upp den bild du vill infoga till din signatur. Observera att storleken på bilden inte går att ändra här utan blir den storlek som bilden verkligen har. Se alltså till att storleksjustera bilden till önskad storlek, t.ex. 100×100.

Länkar till e-post eller webbsida, skapas automatiskt när jag skriver den och avslutar med mellanslag. Då skapas en länk med samma visningsnamn som länkens mål. Vill du istället ha ett annat visningsnamn så kan du använda länkverktyget (6).

 

Extratips: Vill du skapa en signatur som är lite med avancerad med bilder, linjer, indrag o.s.v. kan du använda Word att göra signaturen som du vill ha den och sedan bara kopiera och klistra in i detta redigeringsfält.

Automatisk signatur i Outlook

Du gillar kanske också...

Gratis Kortkommandoguide för Excel!

Fyll i din e-postadress så har du strax guiden i din inkorg.

Tack!